начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Кой трябва да ми осигури маска ? Щото нещо чл.63 е сменен

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой трябва да ми осигури маска ? Щото нещо чл.63 е сменен

Мнениеот chinchilla » 07 Сеп 2020, 12:34

Преди Няколко месеца четох закона за здравето и там се упоменава изрично, че когато се наложат такива извънредни мерки, щот те задължават да носиш предпазни средства, държавата е длъжна да осигури. Сега този текст не го намирам, а и има някакво изменение в чл.63. Директно питам, защото съм против маските, но понякога някъде не ме пускат, съответно не ходя там. Предстои ми вноска по кредит, пари за уиски имам, но пари за маска - не.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Кой трябва да ми осигури маска ? Щото нещо чл.63 е смене

Мнениеот jhoro » 07 Сеп 2020, 16:05

Здравейте! Много точен въпрос, но ... отговора е банален!
chinchilla написа:... щом те задължават да носиш предпазни средства, държавата е длъжна да осигури.

При положение, че ... „няма държава“!

Пп. По служебен път (от фирмата) съм получил 100+ маски, за еднократна употреба. Ако някой има нужда ...
Предлагам ги безплатно - само трябва да дойде, и да си вземе.
Последна промяна jhoro на 07 Сеп 2020, 17:14, променена общо 1 път
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот ilian_todorov » 07 Сеп 2020, 17:09

chinchilla написа:Преди Няколко месеца четох закона за здравето и там се упоменава изрично, че когато се наложат такива извънредни мерки, щот те задължават да носиш предпазни средства, държавата е длъжна да осигури. Сега този текст не го намирам, а и има някакво изменение в чл.63. Директно питам, защото съм против маските, но понякога някъде не ме пускат, съответно не ходя там. Предстои ми вноска по кредит, пари за уиски имам, но пари за маска - не.

Доколкото си спомням любимият ни премиер преди време каза, че ако човек няма маска, може да покрие лицето си с шал. Като може с шал, защо да не може и с нещо друго, примерно тоалетна хартия. :D
Влизате в някоя обществена тоалетна и няма как да не си намерите. Надявам се пари за тоалетна да Ви се намират. :lol:
Не Ви съветвам да използвате употребявана, не е хигиенично. :idea:
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 07 Сеп 2020, 21:28

Здравейте,
Не е отменен текстът, който Ви вълнува. Просто вече не е ал. 4, а ал, 9 от същия чл. 63 на ЗЗ. Промяната е в сила от 28 Юли 2020 г.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 07 Сеп 2020, 22:11

Тоест - текста е:
Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 4 и 7, като средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.

Пп. Досега - „общински/държавни” маски и прочие - не съм виждал. В някои фирми дават служебно, но повечето хора си купуват сами!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 08 Сеп 2020, 09:14

Благодаря за отговорът. Сега и относно парите - не е до парите, имам пари всяка вечер да пия по сто грама в кафето синьо джони, нямам два лв, за нещо, което някой си ме задължава. Надявам се разбирате мисълта ми. Отделно, аз съм с хроничен бронхит, два пъти в деня вдишвам инхалатор, Февруари изкарах двустранна бронхо пневмония и ми е почти невъзможно ( особено в жегите ), да дишам с нещо на устата. Не искам да се самоубивам с маска, или друг вид псевдопредпазно средство.
Намалил съм ходенията по банки до веднъж месечно, на други места не ми искат и питат за маска.
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот jhoro » 08 Сеп 2020, 11:35

chinchilla написа:Благодаря за отговорът. Сега и относно парите - не е до парите, имам пари всяка вечер да пия по сто грама в кафето синьо джони, нямам два лв, за нещо, което някой си ме задължава. Надявам се разбирате мисълта ми. Отделно, аз съм с хроничен бронхит, два пъти в деня вдишвам инхалатор, Февруари изкарах двустранна бронхо пневмония и ми е почти невъзможно ( особено в жегите ), да дишам с нещо на устата. Не искам да се самоубивам с маска, или друг вид псевдопредпазно средство.
Намалил съм ходенията по банки до веднъж месечно, на други места не ми искат и питат за маска.

Напълно разбирам и абсолютно подкрепям.
„Задължително“ и „за собствена сметка“ са несъвместими понятия!

Колкото до банките - преминете максимално на електронно/онлайн банкиране и няма да имате проблеми.
В момента на практика съм „забравил“ къде се намира клона на „обслужващата ме банка“ и къде се плащат физически разни комунални и други услуги.
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 08 Сеп 2020, 14:34

прав сте, но , за да внеса през банкомат ми трябва карта, а моята се мотка по чекмеджетата и не и знам пина. Не съм я ползвал от жодина може би. Сега звънях в уникредит, не предлагат маска и нямат решение на проблема, а аз съм твърдо против да нося и купувам със свои пари маска.
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Общи дискусии