начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

несеквестируемост

Re: несеквестируемост

Мнениеот donna2 » 22 Апр 2004, 21:19

да да аз се обърках от толкова много изпълнителни действия по делото , но след като твърдите че имота е несеквестируем други действия за обжалване предприети ли са или сега ще предприемате с молба за спиране до постановяване на определението /питам защото много се обърках като ги съобщавате едно след друго ,/,
да питам :кредитора предполагам че е предевил иск по 252 от ГПК ,
donna2
Потребител

Мнениеот donna2 » 22 Апр 2004, 21:23

да питам това жилище надхвърля ли жилищните нужди на длъжника
donna2
Потребител

Мнениеот desiva » 26 Апр 2004, 13:39

Относно въпроса за дурги действия за обжалване - сега ще искам спиране на изпълинението, поради това че е описан несеквестируем имот. До тук са подадени възражението по чл. 250, което е уважено и изпълнението е спряно частично, както и възражение пред съдия-изпълнителя че имота е несеквестируем. И двете възражения са подадени в 7-дневния срок от получаване на призовката за доброволно изпълнение. Определението за спиране не беше влязло в сила в деня на описа (20.04.2004), поради което с-изпълнителя извърши описа за цялата сума и въпреки възражението за несеквестируемост. И точно това ме притесни, че няма постъпили доказателства от кредитора (който лично аз змятам, че е ангажиран да доказва в този процес) и се извърши опис. А след него слудва публичната продан. На всичкото отгоре имота е съсобствен и дефакто на хпродан ще излезе ид. част от имота. Но въпреки това, ми се иска да осуетя проданта, преди да е станала.
desiva
Младши потребител

Мнениеот donna2 » 26 Апр 2004, 18:33

желая ти успех desiva написа:
>
> Колеги, при възражение от страна на длъжника за
> несеквестируемост на жилището, което е възбранено в
> изпълнителен процес кой трябва да докаже това? И ако е
> длъжника с какви документи може да стане това?
donna2
Потребител

Мнениеот desiva » 26 Апр 2004, 21:23

Благодаря, Донна:) Благодаря и за отзивчивостта ти:) А колегите явно не ги интересува темата щом до сега не се обадиха:)))
desiva
Младши потребител

Мнениеот bam-bam » 13 Май 2004, 12:07

Ъ
bam-bam

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство