начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Измама с недижим имот

Казуси за недвижими имоти

Измама с недижим имот

Мнениеот Мавро Моло » 26 Сеп 2005, 15:00

Предварително благодария на всички, които ми отговорят.
Имот във вилна зона с. Шкорпиловци обл. Варна.
По нотар. акт на продавачите беше съсобственост на двама човека.Междувременно единят починал и има 4 наследника. Бяха подготвени скица от техн.служба за продажба, данъчни оценки и удостовурения за наследници."Брокера" провери устно имота във Варненски окр. съд.Сделката се изповяда пред нотариус.Новият купувач получи нотариален акт. След четири месеца собственика иска виза за проектиране!
Тя му е отказана защото се появил друг собственик. След това се разбира че е водено съдебно дело и нашите продавачи са загубили.
Какво може да се направи?
Мавро Моло

Мнениеот исса » 26 Сеп 2005, 15:48

трябвало е да направите писмена справка в Службата по вписванията. Добре е било да се уверите лично пред нотариуса в момента на сделката-нотариусите имат интернет връзка със Службата по вписванията и издават напълно актуални удостоверения. Това е единственият начин да се предпазите от измами. и е достатъчно ефикасен. предполагам, че в Данъчната служба и в Техническата служба или по небрежност, или умишлено някой е "пропуснал" да декларира промяната на собствеността, което предпоставя глоби, но явно това не ги е притеснило. възможно е да са подправили документите. каквите и да са основанията, за съжаление е вече късно да търсите правата си, защото собственикът, който е спечелил делото, е действал добросъвестно и отговорност може да търсите единствено от тези, които са ви продали имота. за съжаление няма да ви е лесно. дано да има някакъв начин. очаквам колегите да се включат в темата и да ви посочат адекватен съвет, ако има такъв....
исса

Мнениеот petko » 26 Сеп 2005, 18:29

чакайте малко ,искате да кажете ,че ако аз например извърша такава сделка ,няма да има никакви последствия .
тъй като в момента водя дела за подобен имот и вече ми е писнало да се разправям с разни некадърни продажни магистрати,много ме блазни идеята да го продам преди да е излязло поредното идиотско решение на някой съдия.

на мен дори ми е малко смешно ,минах вече ДВЕТЕ инстанции и никой не се сети да обяви за нищожни документите ми за собственост (сигурно не им стиска )въпреки че упорито губя всички дела.

ако ,наистина е толкова лесно да се реши този проблем ,казвайте смело ,минаха вече две години ,нямам намерение да чакам цял живот "благословията"на "уважаемия" български съд.
petko

Мнениеот bleika » 26 Сеп 2005, 18:50

Може би исковата молба по делото не е била вписана, ако беше вписана, щеше да излезе при справката в СВп. Не е ли така, или нещо бъркам? Нали това е смисълът на вписването на един спор за недв. имот - ако сделка е извършена след вписването, то тя не може да се противопостави на новия собственик (страна по делото).
bleika

Мнениеот minci » 26 Сеп 2005, 20:42

След изложеното от Вас мога да Ви кажа:
Не вярвайте на брокери.Не сте първия на когото те са казали,че всичко е чисто,но на практика не е.Ако бяха казали истината ,няма предварителен договор,няма и комисионна.
Сто процента ,делото ,за което говорите,е било вписано в "Служба вписване" при ВРС и е могло да се направи справка за състоянието на имота дори и една минута преди подписване на нотариалния акт,ако нотариуса,при който е изповядана сделката е във връзка със службата.
Сделката,за която говорите не е нищожна.Купено е от несобственик,но сделката не е нищожна.От тук нататък ще Ви трябват много време,нерви и пари,защото става въпрос за т.нар вещни дела,които са много мръсни и продължителни.
minci
Младши потребител

Мнениеот Ант » 26 Сеп 2005, 21:02

Извинете, а къде е бил адвокатът ви по време на сделката?

А, за бокерите - все си мисля, че "устната справка" изобщо не е направена или е скрит резултатът от нея.

Ако не е тайна, кой е брокерът?

Има известен смисъл, да го конституирате, като страна в някои от бъдещите си граждански и / или наказателни процеси, които ще водите.
Бих намерил достатъчно основания за претенции.
Иначе, колегата "minci" е прав/-а - тези делца са тежки и протяжни.
А, и "брокерите" не се дават лесно. Най - често, договорът им е "опечен" от друг адвокат, който преднамерено е "изчистил"
основанията за търсене на отговорности от посредника.
Ант

Мнениеот мавро моло » 27 Сеп 2005, 10:15

Аз не съм купувачът. Освен това съм инженер. Но ми писна от тази държава и искам да помогна на много близък човек.
Нотариусът се казва Огнян Шарабански, с район град Варна.Той има връзка със съда през нета. Един ден преди изповядането на сделката купувачът и "брокерът" са били при него и въпросната проверка е направена. Все пак има издаден от Варненскиа съд и вписан във същия Нотариален акт. В момента тече следствие за това кой и колко е замесен, но системата е толкова тромава и бавна, че аз не мисля че ще стигне до резултат.

Благодаря на всички .Очаквам още мнения.
мавро моло

Мнениеот мавро моло » 27 Сеп 2005, 10:15

Аз не съм купувачът. Освен това съм инженер. Но ми писна от тази държава и искам да помогна на много близък човек.
Нотариусът се казва Огнян Шарабански, с район град Варна.Той има връзка със съда през нета. Един ден преди изповядането на сделката купувачът и "брокерът" са били при него и въпросната проверка е направена. Все пак има издаден от Варненскиа съд и вписан във същия Нотариален акт. В момента тече следствие за това кой и колко е замесен, но системата е толкова тромава и бавна, че аз не мисля че ще стигне до резултат.

Благодаря на всички .Очаквам още мнения.
мавро моло

Re: Измама с недижим имот

Мнениеот bozman » 29 Ное 2011, 02:42

За мен тук са неясни доста неща едно от които е действието на нотариуса Шабански. По документи има един съсобственик и четири наследника на другият съсобственик. Тези петимата бяха ли при продажбата или не ? И ако не са били, как Нотариуса финализира сделката, след като реалните от закона пет събственици не присъстват ? Очевидно трябва да има откази от наследство или нещо подобно за останалите четирима неприсъстващи. Ето това ми е интересно, защото този Шабански има и други такива "създадени" нотариални актове почти по същото преме - 2005 г.
Според мен, незапознат с правните норми, брокера прави опит за измама, като предлага имот за продажба при който не присъстват законните собственици, НО главната измама е подписания нотариален акт, делегиран от нотариуса, който според мен е главният измамник по документи.
АКО нотариуса не следи за необходимите законни документи, при покупко-продажбата, какъв е смисъла от тези нотариус, след като може да издаде смякакви ментета и доколко ТАКИВА НОТАРИУСИ са обект на прокурорско следене. Аз съм чувал че варненският Шабански е проводник и Нотариус на мафиотска чета, но едно е да чуеш друго е да видиш. Тези нотариални актове, не са ли ВИДНОТО ?
bozman
Нов потребител

Re: Измама с недижим имот

Мнениеот niko_ss1 » 11 Май 2022, 20:54

Цялото семейство сме жертва на строителна и образователна мафия, като разполагаме с осветляващи документи за много лица и институции.Предлагам да се съберем за действия срещу тях.Шарабански,Кънчо Ицков и още няколко са експерти в оправянето на крадени имоти и прочие а службите трябва да бъдат натиснати за да си свършат работата срещу наблюдаваните рецидивисти. Само с трима свидетели и един нотариус може да откраднат, каквото си искат(общинските служители са бонус и допълнително улеснение) а поради неработещи за народа и държавата институции връщането е много по трудно и бавно от краденето(ако въобще стане поради липса на единство,публичност,натиск и контра-съветване).Желаещите да си върнем държавата и законите да звънкат или пишат за друга връзка.Тел: 0886 68 07 76 Николай
niko_ss1
Нов потребител

Назад към Имотни казуси