начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

KOE E NOVOTO NA NOVIQ NPK?

Дискусии и предложения по проекти за закони

KOE E NOVOTO NA NOVIQ NPK?

Мнениеот Mironov » 28 Окт 2005, 22:41

Kolegi, kakvo mislite po tozi vapros?
Gledam obnarodvaniqt dnes nov NPK i se 4udq kakvo tolkova novo ima v nego.
A vie namirate li ne6to?
Mironov

Мнениеот лора » 28 Окт 2005, 23:06

и аз днес четох "новия" НПК и също се чудя кое е новото? Дали не съм много добре запозната със стария или наистина в " новия" нема нищо ново освен старите положения с някои нови думи?
лора

Мнениеот мина » 28 Окт 2005, 23:08

Колеги, моля ако някой намира нещо ново в новия НПК нека го сподели щото аз не видях нищо по-различно. Дайте мнения
мина

Мнениеот Mironov » 28 Окт 2005, 23:33

Za sajalenie si mislq, 4e tova e edna pokazna akciq s politi4eska cel-da gi vidqt kolko sa veliki, moje6ti , zne6ti. Ot ova, koeto vijdam s4itam, 4e ot ES trqbva da sa ludi za da smqtat, 4e tova ne6to/NPK/ 6te e polezno. Dano ne sam prav, no edva li
Mironov

Мнениеот полузакрита » 30 Окт 2005, 14:53

И това, колега Миронов, което казвате е само върхът на айсберга. Има нови неща, но всичките неудачни. Вижде тестовете за повдигане и предявяване на обвинение. Три дневене срок, в който обвиняемият, който едва си намерил може да иде в САЩ.Ами майтапът със задържането под стража? Май е добре да стане дискусия и да го обсъдим текст по текст. Ще се види колко практически неработещи неща са приети. А как само назначените дознатели-1100 души, ще поемат работата на 14 000 нещатни, в т.ч. и нашата-по тежките престъпления? Грогоров го каза ясно-пълен блокаж на системата до 2007 г.
полузакрита

Мнениеот Гост » 30 Окт 2005, 18:32

да живеят спокойно противообществените дейци!
Гост

Мнениеот DA » 31 Окт 2005, 22:24

Цитирам Р. Ненков в едно интервю, което гледах наскоро по TV:
"Новият НПК е едно подобрено издание на стария... Не виждам законова пречка, някои от приетите текстове да бъдат променени до влизането в сила на закона!"
DA

Мнениеот адвокат » 01 Ное 2005, 11:04

Дай Боже. Защото и схващането на Иван Григоров е пълен колапс на системата. Всъщност има много нови, стари неща, които максимално усложняват процеса. Така например, няма постоновление за образуване, производството се счита за образувано след започване на първото-процесуално следствено действие, но в акта си, разследващият орган ще трябва да пише и законния повод, и достатъчното данни- все неща, които с миналата редакция ги отмениха, за да е по-лесно за дознателите. С две думи-хибрид между стари неща, възможно най0сложният. И да беше само това!Целият проект е усложнен до такава степен, че не само, че ще доведе до забавяне на разследването, но и никой не е съобразил, че вече по него ще работят не толкова компетентни кадри, каквито са дознателите в МВР. И то само назначените, които ще трябва зда отработват незабавните, бързите производства, да поемат работата на десетките хиляди нещатни, а и тежките дела от следствието, с каквито нямат абсолютно никакъв опит.
адвокат

Мнениеот mm222 » 01 Ное 2005, 11:29

Колеги новото в тази недомислица наречена НПК е че с нея на практика закриха следствието.Друго ново са съкратените срокове за разследване.Как ще се оправят колегите в МВР не знам, не ми се иска да съм на тяхно място.В новия НПК е предвидено предварителните производства да се довършат по реда по който са започнати, това няма как да стане според мен защото в качеството на какви ще ги довършваме след 28.04.06г.Да не говорим че има служби където делата на производство са немислим брой.Според мен новия НПК се нуждае от сериозен ремонт.
mm222
Потребител

Объркаха ми дипломата! Какво да правя?

Мнениеот Колега-юрист » 01 Ное 2005, 11:51

Уважаеми колеги!
Като си взех дипломата по Право, установих, че сами объркали изписването на един предмет в приложението към нея - вместо "Международна защита правата на човека" са изписали - "Международна зЕщита правата на човека" :oops:
1 мой приятел-икономист пък е в идентично положение, защото пък в неговата диплома вместо "Търговско и облигационно право", са написали "Търговко и облигационно право" :shock:
Какво да правим? Как да искаме промяна и поправка в приложенията към дипломите? Имате ли идея каква е процедурата за това ?
Предварително благодаря![/b]
Колега-юрист

Re: Объркаха ми дипломата! Какво да правя?

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 12:06

Колега-юрист написа:Уважаеми колеги!
Като си взех дипломата по Право, установих, че сами объркали изписването на един предмет в приложението към нея - вместо "Международна защита правата на човека" са изписали - "Международна зЕщита правата на човека" :oops:
1 мой приятел-икономист пък е в идентично положение, защото пък в неговата диплома вместо "Търговско и облигационно право", са написали "Търговко и облигационно право" :shock:
Какво да правим? Как да искаме промяна и поправка в приложенията към дипломите? Имате ли идея каква е процедурата за това ?
Zavarshil si UNSS i Cvetelinka ti e ugelpila diplomata,a?Ami prijatelju iskai si nova diploma!
Гост

Re: Объркаха ми дипломата! Какво да правя?

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 14:05

Колега-юрист написа:Уважаеми колеги!

Мислех да не се заяждам, обаче не мога да се сдържа. Та:
1. Не смяташ ли, че мястото на темата ти не е тук
2. Необходимо ли е изобщо да повдигаш въпрос за нещо толкова елементарно - отиваш при секретарката (или инспекторка), задаваш въпроса си на нея и нещата ще се оправят сами.
3. Колко пъти повдигаш един и същи въпрос - не считаш ли, че това е проява на лошо възпитание
Имам и още забележки, но смятам да запазя добрия тон. Аре със здраве!
Гост

Мнениеот Гост » 01 Ное 2005, 14:16

da be kakuv ti e problema??? njakukva greshka. otivaj pri inspektorkata da ti ja opravi. zasto ni zanimavash s takiva gluposti
Гост

Мнениеот Гост » 03 Ное 2005, 10:38

Искам да попитам нещо!
Новият НПК влиза в сила от 28.04.2006! Какво правим със започнатите, но недовършени производства (стартирали по старото НПК)?!?
По кой ред те ще се довършат - по стария или новия?! :shock:
Гост

охххххххххххххх

Мнениеот kotancho » 03 Ное 2005, 11:03

Какъв ред бе колега??? Не виждаш ли, че всичко е отишло на майка си в.........неогрялото я слънце място..............
kotancho
Нов потребител

Мнениеот TOBOLSKI » 03 Ное 2005, 16:27

Отговора е чл.3 от новия НПК.Процедурата ще се прилага и по незавършени наказателни производства/досъдебни или съдебни/.Не се променя само органа, пред който е висящо делото, съгласно параграф 3 от ПЗР.
TOBOLSKI

Назад към Обсъждане на законопроекти