Kolegi, kakvo mislite po tozi vapros?
Gledam obnarodvaniqt dnes nov NPK i se 4udq kakvo tolkova novo ima v nego.
A vie namirate li ne6to?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
KOE E NOVOTO NA NOVIQ NPK?
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
И това, колега Миронов, което казвате е само върхът на айсберга. Има нови неща, но всичките неудачни. Вижде тестовете за повдигане и предявяване на обвинение. Три дневене срок, в който обвиняемият, който едва си намерил може да иде в САЩ.Ами майтапът със задържането под стража? Май е добре да стане дискусия и да го обсъдим текст по текст. Ще се види колко практически неработещи неща са приети. А как само назначените дознатели-1100 души, ще поемат работата на 14 000 нещатни, в т.ч. и нашата-по тежките престъпления? Грогоров го каза ясно-пълен блокаж на системата до 2007 г.
- полузакрита
Дай Боже. Защото и схващането на Иван Григоров е пълен колапс на системата. Всъщност има много нови, стари неща, които максимално усложняват процеса. Така например, няма постоновление за образуване, производството се счита за образувано след започване на първото-процесуално следствено действие, но в акта си, разследващият орган ще трябва да пише и законния повод, и достатъчното данни- все неща, които с миналата редакция ги отмениха, за да е по-лесно за дознателите. С две думи-хибрид между стари неща, възможно най0сложният. И да беше само това!Целият проект е усложнен до такава степен, че не само, че ще доведе до забавяне на разследването, но и никой не е съобразил, че вече по него ще работят не толкова компетентни кадри, каквито са дознателите в МВР. И то само назначените, които ще трябва зда отработват незабавните, бързите производства, да поемат работата на десетките хиляди нещатни, а и тежките дела от следствието, с каквито нямат абсолютно никакъв опит.
- адвокат
Колеги новото в тази недомислица наречена НПК е че с нея на практика закриха следствието.Друго ново са съкратените срокове за разследване.Как ще се оправят колегите в МВР не знам, не ми се иска да съм на тяхно място.В новия НПК е предвидено предварителните производства да се довършат по реда по който са започнати, това няма как да стане според мен защото в качеството на какви ще ги довършваме след 28.04.06г.Да не говорим че има служби където делата на производство са немислим брой.Според мен новия НПК се нуждае от сериозен ремонт.
- mm222
- Потребител
Объркаха ми дипломата! Какво да правя?
Уважаеми колеги!
Като си взех дипломата по Право, установих, че сами объркали изписването на един предмет в приложението към нея - вместо "Международна защита правата на човека" са изписали - "Международна зЕщита правата на човека"
1 мой приятел-икономист пък е в идентично положение, защото пък в неговата диплома вместо "Търговско и облигационно право", са написали "Търговко и облигационно право"
Какво да правим? Как да искаме промяна и поправка в приложенията към дипломите? Имате ли идея каква е процедурата за това ?
Предварително благодаря![/b]
Като си взех дипломата по Право, установих, че сами объркали изписването на един предмет в приложението към нея - вместо "Международна защита правата на човека" са изписали - "Международна зЕщита правата на човека"
1 мой приятел-икономист пък е в идентично положение, защото пък в неговата диплома вместо "Търговско и облигационно право", са написали "Търговко и облигационно право"
Какво да правим? Как да искаме промяна и поправка в приложенията към дипломите? Имате ли идея каква е процедурата за това ?
- Колега-юрист
Re: Объркаха ми дипломата! Какво да правя?
Zavarshil si UNSS i Cvetelinka ti e ugelpila diplomata,a?Ami prijatelju iskai si nova diploma!Колега-юрист написа:Уважаеми колеги!
- Гост
Re: Объркаха ми дипломата! Какво да правя?
Колега-юрист написа:Уважаеми колеги!
Мислех да не се заяждам, обаче не мога да се сдържа. Та:
1. Не смяташ ли, че мястото на темата ти не е тук
2. Необходимо ли е изобщо да повдигаш въпрос за нещо толкова елементарно - отиваш при секретарката (или инспекторка), задаваш въпроса си на нея и нещата ще се оправят сами.
3. Колко пъти повдигаш един и същи въпрос - не считаш ли, че това е проява на лошо възпитание
Имам и още забележки, но смятам да запазя добрия тон. Аре със здраве!
- Гост
охххххххххххххх
Какъв ред бе колега??? Не виждаш ли, че всичко е отишло на майка си в.........неогрялото я слънце място..............
- kotancho
- Нов потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|