начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Моля за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет

Мнениеот stelliana » 25 Авг 2006, 18:55

Здравейте, разведена съм с мъжът си по взаимно съгласие. След развода аз се грижа за детето ни и е дадено на мен по съдебно решение. Бившият ми мъж ми изплаща издръжка от 40лева и според решението на съда има право да го взема всяки втори и четвърти уикенд в месеца. Той взема детето ( 4год.) почти всеки уикенд - аз нямам нищо против. В момента родителите ми помагат живеем при тях но скоро ще се дипломирам като компютърен инженер.
Имам приятел който е чужденец и желае да се ожени за мен и да живеем в чужбина. Мисля че с моята специалност на вън ще мога да изкарвам по добри пари и да имаме по добър стандарт на живот. Но съм сигурна че бившият ми мъж няма да се съгласи да изкарам детето зад граница за да живеем там.
Въпросът ми е: Aко се омъжа за приятеля си ще можем ли да живеем със синът ми в чужбина защото съм сигурна че бившият ми съпруг няма да е съгласен?
stelliana
Нов потребител

извеждане на дете в чужбина

Мнениеот danni » 26 Авг 2006, 09:59

Много пъти се е писало във форума във връзка с извеждане на дете в чужбина. Моля ви погледнете отговора ми по темата `Как да изведа сина си в чужбина`. Ще добавя само, че познавам поне две дами, които живеят в чужбина, но децата им не могат да заминат с тях поради това, че бащите не дават съгласието си. Не искам да ви обезкуражавам, но единственият начин е да убедите бащата, а щом той толкова често се вижда с детето си, вероятно няма да можете. Остават ви два други варианта - да остане детето да живее при баща си, а вие да заминете без него и другият - да си останете и двамата в България. На теория можете да заведете дело съдът да разреши детето да напусне страната, за да живее в чужбина, но на практика не знам дали ще го спечелите.
Опитайте се да поговорите с бащата, може пък да се съгласи. Поне така правят цивилизованите хора. Постарайте се да му повтаряте колко добре ще е за детето, въздържайте се да говорите колко ще е добре за вас. Ако много започне да се опъва, поговорете за варианта детето да остане при него. Тогава няма да се размине с 40 лева, а цялата отговорност ще падне върху него. В крайна сметка, той също е родител, защо да не поеме отговорност и да се грижи за детето си. (Тук само ще вмъкна изненадата си, че ако бащата замине за чужбина и остави детето при майката, това е нормално. Но ако майката остави детето при бащата и замине за чужбина, тя се счита за лоша и безотговорна майка.) Това може да го стресне и да даде съгласието си. Не се изненадвайте, обаче, ако по време на подготовката ви за заминаване, се отрече от обещанията си. С така необходимата декларация за напускане на детето в чужбина, винаги ще ви държи в шах. Повярвайте ми! Изпитвам го на гърба си! През това лято, като посетих България, също имах проблеми. Но понеже бащата също живее в чужбина, се обадих на родителите му и категорично и твърдо заявих, че си отивам там, където съм започнала живота си отначало, а детето ще остане да живее у тях. До три дни имах необходимите документи!
danni
Младши потребител

Назад към Семейни казуси