начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

издръжка за минало време

издръжка за минало време

Мнениеот wwoman » 06 Юни 2009, 21:10

Има ли бързо производство за изплащане на издръжка за минало време?
През август 2008г. заведох дело чрез ЧСИ за издръжка, дължима от 2006г. За месец тя е на стойност 200 лв за двете ми деца. До декември 2008г. нямах информация от адвокатката си, че се работи по делото. Тръгнах с Прокурор. Бившият ми плати за 12,2008г. и 01. 2009г. сумата 400лв. Излъгал е Прокурора, че е плащал винаги , но не е взимал бележки. Показал е цитирания документ и е казал , че вече ще си има доказателства. Така представени фактите, ми бе отказано образуване на производство. Междувременно открих ЧСИ и разбрах, че е работено по делото. Длъжника е прикрил фирмата си и имота си и поради това документацията беше изпратена към Общината. Бащата на децата ми започна да внася суми по този начин: 03.2008г. и 03 2009г. - 300 лв. / вместо 400, щом внася за два месеца / ; за 03.2007, 04.2007, 05. 2007 и 06. 2007 - 400 лв. / вместо 800 за 4 месеца /.Точно по този начин са изплащани. Тези извлечения от банката ги представих на Общината и те отказаха да започнат изплащане, защото лицето е започнало да се издължава, въпреки, че така посочени сумите, не е ясно за кой месец каква сума е изплатена.
Какви са ми правата в случая и къде и как да си ги търся, без да дам възможност на длъжника да мами и да си играе повече с мен? Защото освен всичко това, той изисква с парите за посочените месеци от 2007 г. да платя частни уроци на едното дете - взимани сега.
Има ли бързо производство?
wwoman
Нов потребител

Re: издръжка за минало време

Мнениеот pitasht » 08 Юни 2009, 08:35

Според мен първо поговорете с адвоката си и изяснете с него какво искате.
Виждам, че нещо нямате връзка с този човек, а той върши неща във ваш интерес, които впоследствие Вие проваляте.
За да се обърне към Общината трябва да има искане-това явно го е направил адвоката ви, защото ЧСИ по своя инициатива не може да стори това.
Изберете си съобразно документите по изпълнителното дело кой искате да плаща- Общината или мъжа Ви / в тази връзка може да се окаже, че сте взели и от двете страни пари и да ги връщате/и проведете едно правилно поведение според желанието си, а не правете хаотични действия, които както виждате не носят резултати.
По принцип образуването на наказателни дела невинаги води до плащане. Зависи от самия човек-често нещата се обострят толкова много, че нищо не може да направи прокуратурата, освен да внесат обвинителен акт и човекът да бъде осъден, дори вкаран в затвора. Вкарването на мъжа ви в затвора ще ви осигури неплащане на издръжка за дълго време, освен ако не потърсите общината. Което във вашия случай може да направите в началото
Щом мъжа ви няма имущество/ не мога да си обясня как така е измамил и скрил имоти/ по-добре си търсете общината и не се занимавайте с мъжа си.
Хъсът с който пишете по-скоро доказва, че желаете отмъщение, отколкото цивилизовано приключване на проблема по най-добър за вас начин.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот wwoman » 08 Юни 2009, 09:17

Благодаря!
wwoman
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 15:07

При издръжка за минало време отпада ли несеквестируемостта за дохода? Или не отпада и е по общия ред?
usra_ovcova
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство