начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ЕС, лъжи, корупция, тъп народ, тъпи юристи!

ЕС, лъжи, корупция, тъп народ, тъпи юристи!

Мнениеот glasotnaroda » 29 Апр 2010, 10:44

Никой не е разисквал публично защо системата за финансиране на евро проекти в България е такава!

факт: Наредба Х на Министерство У в България гласи:
а)пишеш проект
б)одобравяме го
в) използваш ТВОИ пари от някъде си
г)даваш фактури, снимки и прочее доказателства
д) заповядайте - ето Вашите евроПарици

факт: Директива Х на ЕС гласи:
а) финансираме проекти, но задължително трябва да има и % самоучастие
б) всяка държава си прави правила по усвояване

ВЪПРОС: Защо в България, разплащателните агенции, които разходват еврофондовете не превеждат парите от проектите предварително на търговците? (от които ще се купува машината за проекта да речем)

ОТГОВОР: за да може само хората с парите, с многото пари, едрите капиталисти - само те да печелят проекти. Е, държавата и общините също - но 1 община много често има огромни затруднения по намиране на предварителното финансиране.

РЕЗУЛТАТ: корупция, неусвоени средства, субсидиране на едър капитализъм

ПРОПАГАНДАТА и манипулацията: Никой не обяснява истинските причини за това положение. Никой не казва, че това е създадено в самата България правило! Защото нашите тъпи юристи като чуят "европейска директива" и минават на другия тротоар за да не се тормозят излишно.

Ето затова сме на това дередже.
А пък аз естествено съм селския идиот Мунчо.
Докато мъдрите се намъдруват...
glasotnaroda
Потребител

Re: ЕС, лъжи, корупция, тъп народ, тъпи юристи!

Мнениеот Гост. » 29 Апр 2010, 11:06

glasotnaroda написа:селския идиот Мунчо...
да обясни защо прави квалификации и от къде си направи заключението за " тъпи юристи".
Така щото и аз мога да квалифицирам
glasotnaroda написа:селския идиот Мунчо...
като прост невежа, но си мълча по въпроса толкова време.

Трябва ти нов бан, според мен. Влизаш в този форум и само ръсиш квалификации. 8) Много толерантни сме- трябват ви повечко истини директно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот glasotnaroda » 29 Апр 2010, 12:17

нарочно използвам обиди,
ако не сте забелязали аз обиждам и самия себе си - "тъп народ"

и с бан, и без бан, фактите са си факти
и че нищо не се прави също е факт...

ако искате ми се сърдете, ако искате се погледнете

Царят е гол!

сега ми сложете бан!
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот shopov » 29 Апр 2010, 14:22

Сега и аз да сложа моите 5 стинки по темата

Уважаеми Мунчо,

Аз се занимавам с подготовка на проекти по околна среда и работя основно с общини.Няма нормативно изискване проектите да минават през институциите по места!!!!
Това че държавите от еврозоната имат право сами да определят правилата за одобряване на проектите не означава, че не можеш да си напишеш проекта на английски или френски и кандидатсваш за директно финансиране пред Еврокомисията.
За да направиш горепосоченото е необходимо освен да се раздават квалификации, а и да си ползваш сивото вещество по предназначание.
Напиши си проекта на английски (стига да можеш - трябва да си проектант с пълна проектанстка способност издадена от държава от ЕС - в България организацията се нарича КИИП) и си го пусни за финансиране.
Ако имаш някакви въпроси по темата отправи ги, ще отговоря с удоволствие, но те моля за в бъдеще да се въздържаш от квалификации.
Поздрави,
shopov
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 29 Апр 2010, 15:02

glasotnaroda написа:нарочно използвам обиди,
ако не сте забелязали аз обиждам и самия себе си - "тъп народ"

и с бан, и без бан, фактите са си факти
и че нищо не се прави също е факт...

ако искате ми се сърдете, ако искате се погледнете

Царят е гол!

сега ми сложете бан!

Едно е да кажеш " аз съм тъп", съвсем друго "тъп народ" ( не, че ти Мунчо имаш някакво право да правиш изобщо каквато и да е квалификация!, както всеки друг, разбира се).
Има си разлика и всеки юрист прави такава, защото ние не само работим с факти, а основно с думи. Смисловото им подреждане в едно изречение винаги внушава, при това забележи- целенасочено, съвсем различни неща.
Детайли някакви.
Ако ти се възприемаш за тъп или остър- все ми е тази, но не ми натрапвай, че е валидно и за останалите. Включая мен.

Когато се научи Мунчо, че където започват моите права, там приключват неговите- тогава възможно и да водим дискусия.
До тогава препоръчвам да се запознаете с разни разпоредби, за да може и да е смислен дебата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот glasotnaroda » 29 Апр 2010, 21:00

ол райт,
да разбирам ли, че мога да прескокна тукашната Разплащателна Агенция на Министерво на Земеделието.

с тия тутманици и тяхната наредба наистина не може да се работи!
ще потърся още информация.

ама мойто е дребна работа - проектче за 5000 евро - собствено финансиране 1500 евро макс

толкоз се дразня като чуя "вие имате право! бъдете активни! евро проекти!"

гарантирам ви, че желание, информираност и активност имаме!

нямаме адекватна система за финансиране!

(П.С. става въпрос за френски сорт боровинки, с идея да се продават като органик в Англия)
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот Гост. » 29 Апр 2010, 21:03

Шамаросвай ги с правни аргументи, не с квалификации.
И, успех.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот shopov » 30 Апр 2010, 13:20

Ще ти проуча въпроса и ще ти отговоря, не съм изготвял земеделски проекти.

За напред не провокирайте хората във форума, не мисля че някой ще ви откаже компетентен отговор, но да се добивате до това посредтсвом провокации е неуместно.

С уважение,
shopov
Младши потребител

Мнениеот a_gencheva » 18 Май 2010, 11:10

Здравейте, не можах да намеря подходящо място да си задам въпроса. Може ли някой да помогне по следния казус - жалба до инспектората на ВСС задължително ли се оформя от адвокат и какви документи се прилагат към жалбата. По казуса има решения на три инстанции - СГС, САС, ВКС като последният не е допуснал разглеждане поради липсата на правен интерес или нещо подобно. Благодаря предварително!
a_gencheva
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 18 Май 2010, 12:08

Не е нужен адвокат- в свободен текст излагате фактологията.
Анонимни сигнали не се разглеждат.

Три съдебни решения, три инстанции- какво сториха грешниците, че ви разлютиха? :lol: :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lucius_seneca » 18 Май 2010, 14:27

glasotnaroda написа:Никой не е разисквал публично защо системата за финансиране на евро проекти в България е такава!

факт: Наредба Х на Министерство У в България гласи:
а)пишеш проект
б)одобравяме го
в) използваш ТВОИ пари от някъде си
г)даваш фактури, снимки и прочее доказателства
д) заповядайте - ето Вашите евроПарици

факт: Директива Х на ЕС гласи:
а) финансираме проекти, но задължително трябва да има и % самоучастие
б) всяка държава си прави правила по усвояване

ВЪПРОС: Защо в България, разплащателните агенции, които разходват еврофондовете не превеждат парите от проектите предварително на търговците? (от които ще се купува машината за проекта да речем)

ОТГОВОР: за да може само хората с парите, с многото пари, едрите капиталисти - само те да печелят проекти. Е, държавата и общините също - но 1 община много често има огромни затруднения по намиране на предварителното финансиране.

РЕЗУЛТАТ: корупция, неусвоени средства, субсидиране на едър капитализъм

ПРОПАГАНДАТА и манипулацията: Никой не обяснява истинските причини за това положение. Никой не казва, че това е създадено в самата България правило! Защото нашите тъпи юристи като чуят "европейска директива" и минават на другия тротоар за да не се тормозят излишно.

Ето затова сме на това дередже.
А пък аз естествено съм селския идиот Мунчо.
Докато мъдрите се намъдруват...

+1(почти)

Демонстрация на изключителен интелект...

Ако поне малко беше запознат щеше да насочиш негативизма си в друга посока.

За съжаление директиви, регламенти и други актове на ЕС се превеждат от хора близки до валстимащите към конкретият момент и са назначени от последните "тяхни хора".Цялата работа е във взимането на парите за "перфектните" преводи.Ето защо положението е такова в БГ.
Квалифицираните юристи също са губещи, защото имат капацитет да направят правилен превод, но не им се дава такава възможност.В България всеки е юрист, знае какъв е закона и дава акъл.Пример са счетоводителите-не познават съдебната практика, нямат НИКАКЪВ опит и практика по процесуално представителство, НО питат данъчни служители(с увереността, че едва ли не тяхната дума се ползва със СПН), дават акъл на фирмите и когато оакат положението обикновенно казват: "Сега имате нужда от адвокат...Пример е и приетият преди няколко години Закон за търговският регистър-една от съставителките е с висше техническо обраование, НО по силата на нечия висшестояща прищявка е била назначена и е работила в Министерство на правосъдието, където работила в продължение на 7 години по подзаконови нормативни актове.Явно събраният й опит в последното министерство е достатъчен за създаването на Закона за търговският регистър.Бяха пропуснали една малка подробност която "оправиха" няколко месеца след влизането в сила на закона, когато се видя, колко са се оакали и се натрупаха десетки случаи- когато има обжалван отказ и отмяна на отказа на длъжностното лице по вписванията на търговците в ТР от съответният съд и по време на обжалването е изтекъл срокът за закрила на запазеното фирмено име, но има междувременно е запазено същото име от друг субект и/или е регистрирана фирма със същото име, длъжностните лица по вписване в ТР бяха изправени пред дилемата какво да правят с вече съществуващата фирма с това име и вписана(по време на производството по обжалване на отказа) в ТР фирма-дали да изменят името й(предвид изискването на чл.35, ал3 от ЗТР за уникалност на фирменото име) или да извършват престъпление като откажат чрез бездействие изпълнението на влязло в сила съдебно решение за отмяна на отказа и вписване на фирмата в ТР.

За съжаление в повечето от случаите подобни на горепосочените е по необходим пожарникар който да спасява каквото е останало отколкото адвокат.
lucius_seneca
Младши потребител

Мнениеот a_gencheva » 19 Май 2010, 10:27

poli_g написа:Не е нужен адвокат- в свободен текст излагате фактологията.
Анонимни сигнали не се разглеждат.

Три съдебни решения, три инстанции- какво сториха грешниците, че ви разлютиха? :lol: :roll:

Много благодаря за мнението. Не знам дали са грешници, но накратко при спор за взаимни задължения съдията в СГС прихваща сума с ДДС със сума без ДДС и осъжда плащане. Понеже грешката не може да се поправи, следва обжалване, но съдията в САС след 17 месеца чудене изобщо не си дава труда да прочете делото и потвърждава без аргументация решението на СГС и т.н. по веригата. Вие сте юристи - кой е "луд"? Още веднъж благодаря!
a_gencheva
Нов потребител

Мнениеот andrimd » 25 Май 2010, 11:48

Така описан - звучи интересно... Както знаем, често "дяволът" се крие в детайлите. Ако изложите повече детайли би било добре...
andrimd
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 05 Юни 2010, 14:24

andrimd написа:Така описан - звучи интересно... Както знаем, често "дяволът" се крие в детайлите. Ако изложите повече детайли би било добре...

Звучи нормално. Да оставим настрана, че съдебната ни система силно страда от Едипов комплекс (масово се кара през пръсти, резнат ли те на първа инстанция, после тичай ти да обжалваш и до ВКС. Ряядко ще се случи някой да прочете
нещо и да разсъди. Масова практика е да се преглеждат отгоре-отгоре материалите и да се потвърждава решението от долната инстанция).

Все пак това са нормални грешки за човешкото същество. Случват се дни,
в които хората са по-уморени, карат по-лежерно и... ...

А и ... дори и жената да изложи детайли, дори и да се окаже, че дяволът е бил зает да се крие точно в нейните.... И К'ВО??? Ще поахкаме, ще поохкаме и ... битият си бит... любов се не връща.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 29 Мар 2011, 11:07

Британски министър взел 38 000 лири евросубсидии

Изображение Британският министър на околната среда Оливър Идън лорд Хенли е получил евросубсидии в размер на 38 хил. лири за замъка си, разположен върху имот от 1000 декара в Къмбрия, разкри британският в. "Мейл он сънди". Той взел тези пари в рамките на две години - през 2008 г. е получил 10 000 лири, а през 2009 г. 17 000 лири.

Лорд Хенли е третият високопоставен държавен чиновник, взимал пари от земеделските фондове на ЕС и разкрит от медиите на Острова. Преди месец в. "Мейл он Сънди" разкри, че субсидии от 200 000 лири е получил и министърът по риболова Ричард Бениън за имот от 2000 декара в Хемпшър. Преди това стана ясно, че от ЕС е взел няколко хиляди лири и аграрният министър Джим Пейс за фермата си в Съфък.

Британското правителство категорично отказва информация по въпроса, а в края на м.г. от Министерството на околната среда, риболова и земеделието забрани да се дава информация за получателите на субсидии от ЕС, както и за размера на взетите суми.

29.3.2011 г.
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000803
kostadin_yordanov
Потребител

Назад към Право на ЕС