начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Бездействие на Съдия-изпълнител !

Бездействие на Съдия-изпълнител !

Мнениеот Калъчев » 07 Окт 2001, 19:34

Скъпи приятели ,от години имам образувано изпълнително дело насочено срещу имот на мой длъжник ,който се оказа в близки отношения със съдия изпълнителя, който пък е началник на съдебно-изпълнителната служба.Четири пъти обжалвах бездействието на СИ докато преди година и половина имота ми бе възложен.Тогава СИ публично се закле ,че няма да ме въведе в имота и след нови обжалвания беше насрочен въвод(за четвърти път).В деня на въвода СИ отново го провали въпреки изричните съдебни решения с които разполагам.Пред всички служители в службата заяви,че има лично отношение към мен и моята работа никога няма да стане.Сега мога отново да обжалвам и отново да спечеля ,но каква полза като СИ не се съобразява с решенията и не иска да си направи отвод. Към кого да се обърна?Има ли инстанция която ще обърне внимание на подобен казус?
Калъчев

RE: Бездействие на Съдия-изпълнител !

Мнениеот адв.Алексиев » 09 Окт 2001, 14:44

От писмото не се разбира дали сме колеги, но наистина засягаш една отвратителна тема - съдебното изпълнение. От около 2 години се говори за превръщането на СИС в частни, както е при нотариусите. Аз лично с нетърпение чакам този момент, защото ми е писнало да обяснявам на клиенти идиотското положение при което са се снабдили с изпълнителен лист, но вземането им изобщо не е станало по-вероятно. За съжаление много често ставаме жертва на местен патриотизъм, ако имаме "неблагоразумието" да заведем изпълнително дело в друг град. От друга страна всички магистратурни институции продължават да ненавиждат "алчния" и "ненаситен" кредитор. В същото време симпатизират на "нещастния" и "измъчен" длъжник...
адв.Алексиев

Назад към Изпълнително и обезпечително производство