начало

ПК на ВСС спря конкурса за апелативните прокуратури до произнасянето на съда ПК на ВСС спря конкурса за апелативните прокуратури до произнасянето на съда

Изпълнително дело

Изпълнително дело

Мнениеот ivand_2 » 11 Мар 2013, 17:19

Привет на всички във форума!
Бих искал да споделя с Вас ситуацията в която изпаднах и да чуя вашите мнения:
имам задължение за адв. възнаграждение по дело което изгубих срещу общината, докато се наканя да платя сумата получих писмо от ЧСИ на 20.01.2013 с което ме уведомява че на 18,12,2012 ще бъде извършен опис на вещи в дома ми за удовлетворяване на вземането. Това писмо или е пътувало 20 дни 30 км, или е било пуснато след 18.12.2012, но на тази дата никой не е идвал в дома ми и не са извършвани никакви действия от страна на ЧСИ в този ден.
И естествено сметката от 150 лв стана 330лв.
След като получих писмото се свързах с ЧСИ и заплатих главницата.
Попитах защо не съм получил покана за доброволно изпълнение , с която да бъда уведомен за започнатия процес, но отговор не получих.
Въпросът ми към Вас е трябва ли да заплащам такси за действия които не са извършени , и правилно ли е решил ЧСИ да предприеме принудителни действия без да изпрати покана за доброволно изпълнение?
Повярвайте ми , имам основание да се съмнявам в коректността на този ЧСИ .
ivand_2
Нов потребител

Re: Изпълнително дело

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Мар 2013, 19:13

По принцип не можете да оспорвате всичко, а само ако са прекомерни разноските. Но ако са по тарифа - няма как.

Мисля даже, че не е много висока таксата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivand_2 » 11 Мар 2013, 20:30

Аз не оспорвам всичко. таксата за образуване на ИД е само около 27лв. Въпроса е за останалите 160лв, начислени за оглед и така и не осъществения опис на имущество. Мисля че е трик на ЧСИ за да събере по-голяма сума, защото главницата е малка и няма право на по-голямо възнаграждение по тарифата.
По отношение на съмненията ми - преди 2 години за акт от ИТ - същия ЧСИ беше образувал ИД без да са платени таксите от ИТ. И естествено трябваше да занимавам Камарата им.
ivand_2
Нов потребител

Мнениеот ivand_2 » 18 Мар 2013, 11:53

Много се надявах тук някой от знаещите да даде своето мнение, но явно въпросът ми не предизвика интерес. При посещението ми в кантората на ЧСИ и прегледа на документите установих, че не са платени таксите за образуването на ИД. Общините дължат ли такси за образуване на ИД?
Не ми е ясно - чл. 84 не внасят такси - ал 3. общините, освен по искове за частни общински вземания .
ivand_2
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство