начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

родствената връзка - линия и степен

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

родствената връзка - линия и степен

Мнениеот vodata » 25 Окт 2022, 09:44

Имам син и свекърва. Свекървата има сестра. Каква е родствената връзка (линия и степен) между сина ми и сестрата на свекървата?
vodata
Нов потребител

Re: родствената връзка - линия и степен

Мнениеот hristev » 25 Окт 2022, 11:25

По начинът Ви на задаване на въпроси много приличате на жена ми.

Тя винаги пита нещо "отдалече" и получава точен отговор.

Отговорът е точен само по отношение на зададения въпрос, но никога не отговаря на това, което действително иска да научи.

Така жена ми често изпада в конфузни ситуации.
hristev
Потребител

Мнениеот berto » 25 Окт 2022, 11:54

По сватовство са роднини, от четвърта степен съребрена линия.
berto
Потребител

Мнениеот ykovachev » 25 Окт 2022, 12:26

Ако под "свекърва" се разбира майката на съпруга на питащата (не е тъща, нали, инак можеше да е питащ) и ако съпругът е баща на споменатия син (ето колко постно е зададен въпросът, та трябва и кристално кълбо), може и да не са роднини по сватовство, ами направо да си имаме сестра на бабата, инак berto съвсем точно е казал останалото. Ама при тая информация... "отдалече", както казва hristev, колко да е точен отговора.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот vodata » 25 Окт 2022, 13:43

Благодаря, да, точно така - сестра на бабата. В такъв случай - родство по съребрена линия четвърта степен, нали така?
vodata
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 25 Окт 2022, 14:41

Така.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Назад към Семейни казуси